Bloemenstrook

Adopteer je eigen bloemenstrook

Wilt u ook bijdrage aan de biodiversiteit? 

 

Hoe leuk om een stukje grond 

Innovatief

Wij laten op meerdere gebieden zien dat we een innovatief bedrijf zijn. Innovatief op het gebied van het bewaren van rode bessen door middel van moderne bewaartechniek. Maar ook innovatief door het uitvoeren van verschillende proeven. Dit wordt gedaan in samenwerking met The Greenery, Bayer en Caf.

Dit jaar zijn we begonnen met het opkweken van de rode bessen planten. De  cirkel is op deze manier rond: van plantje naar rode bes, plukken, keuren, sorteren, verpakken en door naar de verkoop. Dit wordt allemaal bij ons op het bedrijf gedaan.

Duurzaam

Duurzaamheid is terug te zien zowel bij de koeltechnieken als in de teelt. Wij hebben koelingen met een warmtewisselaar voor het terugwinnen van warmte voor gebruik van vloerverwarming en dergeljke. Daarnaast koelen we met natuurlijk koudemiddelen, hiermee belasten wij het milieu minder.

Op het land is duurzaamheid op verschillende plekken terug te zien. Wij hebben bloemenstroken die samengesteld zijn door de universiteit van Amsterdam. Ook hebben wij een bijenhotel en over het land verspreidt hangen Predasect insectenhotels.  Dit allemaal om biodiversiteit te ontwikkelen, wat allemaal een postief effect heeft op de kwaliteit van het fruit. Ten slotte gebruiken wij een Phytobac. Dit is een natuurlijke manier voor het verwerken van gewasbescherming middelen. Daarnaast beschikken wij over een Planet Proof certificaat.

 

Certificeringen

9

BRC

De British Retail Consortium (BRC) is een inspectieprotocol gebruikt door Britse retailers en omvat eisen waaraan leveranciers moeten voldoen. De BRC vereist dat een kwaliteitssysteem aanwezig is, dat HACCP toegepast wordt en dat de omgeving, product, proces en personeel in dit systeem opgenomen zijn (Goede Hygiëne Praktijk vereisten)

9

On the way to PlanetProof

 On the way to PlanetProof ontwikkelt, beheert en toetst criteria voor keurmerken en certificaten. Daarmee wordt duurzamer ondernemen inzichtelijk, betrouwbaar en controleerbaar. Onafhankelijke certificatie-instellingen controleren of producten, processen of diensten aan de criteria van SMK voldoen. Milieukeur geeft aan dat het product minder belastend is voor het milieu, dan vergelijkbare producten zonder dit keurmerk.

 

 

9

Global Gap

GlobalGAP omvatten Europese retail richtlijnen voor agrarische producten. Het belangrijkste aandachtspunt van de standaards die binnen GlobalGAP ontwikkeld worden, is de voedselveiligheid, nauw verbonden met het aandachtspunt traceability.

GLOBALGAP dient als een praktische handleiding voor goede landbouwkundige praktijken (G.A.P/ Good Agricultural Practice) en kan overal ter wereld worden toegepast. De basis bestaat uit een goede samenwerking tussen de agrarische sector en de retailers die gezamenlijk efficiënte certificatiestandaarden en procedures willen opstellen.

9

GRASP

GRASP is de sociale paragraaf van GLOBALGAP en beoordeelt of de onderneming voldoet aan een aantal eisen op het gebied van onder meer personeel- en loonadministratie, pensioenen en uitbesteding van werk.

× Welkom